maanantai 27. maaliskuuta 2017

Breyer Stablemates










Kokoelmissani on kaksi Breyer Stablemates-hevosta. Stablemates-hevoset ovat mittakaavassa 1:32 eli selvästi pienempiä kuin schleichit (n. 1:20).
Stablemates-hepat on tehty kevyestä materiaalista ja ne ovat onttoja, kuten Classic-koon hevoset.
Ne ovat yllättävän yksityiskohtaisia näin pieniksi figuureiksi. Harjasta ja hännästä erottuu "jouhia", kropassa näkyy lihaksien rajoja ja päässä poskiluu,verisuonia, sieraimet ym. Maalijälki ei ole yhtä tarkka kuin Classic-koon hevosella.







Quarterilla on jostakin syystä hyvin tummasävyinen pää. Vartalon maali on pienempi ja väriä on elävöitetty pikkuruisilla pilkuilla. Hevosella on vaaleat sukat ja kaviot ovat kermanväriset. Silmät ovat kokonaan mustat, mutta eläväiset, sillä niihin on lisätty hieman lakkaa kiiltoa antamaan. En oikeastaan pidä quarterista, sillä pään ja vartalon sävyero on todella häiritsevä.




Hannoveri on kaunis ja sillä on mielenkiintoinen poseeraus. Harja on kauniisti sykeröillä. Maalijälki on hyvää ja vartalon muotoja on tuotu varjostamalla esiin. Pää on tehty hienosti, sillä sierainten ympäristö on mustaa, mutta turvassa on kermansävyä. Päässä erottuu mm verisuonia, silmäluomet ja ihopoimuja. Ainoa miinus tulee asennosta, sillä kolmella jalalla hannoveri pysyy huonosti pystyssä ja kaatuu pienestäkin tönäisystä. Tykkään tästä hepasta todella paljon!



Strablematesit ovat ihan kivoja ja söpöjä, mutta en usko että hankin niitä kokoelmiini lisää. Hepat ovat makuuni jo liian pieniä, eikä maalijälki puhuttele. Näille tosin olisi helpompi löytää säilytystilaa kuin Classic-hepoille!

2 kommenttia:

  1. Tuo quarter näyttäisi olevan strawberry roan, eli rautiaanpäistärikkö, jolloin pää on yleensä tummempi kuin muu kroppa. :) Saanko udella mistä ostat mallisi? Lahjakkaasta vai ulkomailta?

    VastaaPoista
  2. Lahjakkaasta olen nämä kyseiset kaverit tilannut:) Muutkin olen aikalailla ostanut Lahjakkaasta, mutta esim Collectat olen tilannut ulkomailta

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit(: Pyrin vastaamaan kaikille.
Voit myös ilminantaa tähän oman figuuri/schleichblogisi.