maanantai 20. maaliskuuta 2017

Isot 1:12 hevoset, osa 1: Breyer Classic




Tässä ensimmäinen breyerini (: Se on poikkeus kokoelmassani, sillä se on ainoa aikuisiällä ostamani figuuri, jolla on nimi.
Saanko esitellä : Sunny! (Kun arabin paketti saapui postiin, päässäni oli soinut koko päivän Boney M:n biisi "Sunny")
Heppa on Breyer Classic-sarjaa. Breyer Classic-hevoset ovat mittakaavassa 1:12 eli selkeästi suurempia kuin esim schleichit, jotka ovat n. 1:20. Englanniksi mallin nimi on Bay Arabian.




Heppa oli erittäin positiivinen yllätys! Arabi on kaunis ja realistinen. Väritys on hieno ja varjostukset on tehty hyvin. Maalijälki on tarkkaa eikä lipsahtele. Viimeistely on ole yhtä hyvää kuin esimerkiksi schleicheillä, sillä maalissa/muovin pinnassa näkyy ilmakuplia ja muita jälkiä.  Harja ja häntä on muotoiltu hyvin. Arabille ei ole muotoiltu tai maalattu karvoitusta. Kropassa erottuu lihaksia ja jänteitä. Päässä erottuu verisuonia ja kallon luut. Silmät ovat aloisat, sillä niihin on lisätty kiiltelevää lakkaa. Korvat ovat kauniit ja suipot kuten arabilla kuuluukin.
Materiaali on selkeästi kevyempää kuin esim schleicheillä ja hevonen on ontto. Arabi ei kuitenkaan vaikuta erityisen hauraalta ja uskoisin, että se kestäisi myös leikissä. Lattialle en kuitenkaan sitä pudottaisi.







Breyer näyttää oikein hyvältä, kun sitä tarkastelee pienen matkan päästä eikä suurennuslasilla vierestä. Maalipinnan kuplat ja jäljet vähän harmittavat, sillä heppaan on kuitenkin muotoiltu pieniäkin yksityiskohtia. Pidän arabista todella paljon! Voisin jopa keskittyä breyereihin hevosten osalta. Toisaalta nämä Classic-koon hevoset vaativat aikalailla tilaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit(: Pyrin vastaamaan kaikille.
Voit myös ilminantaa tähän oman figuuri/schleichblogisi.