sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Strutsinpesä- ja gerbiilisetti


Tilasin netistä kaksi schleich-settiä : strutsin pesä- sekä gerbiilisetin.



Strutsin pesä-setissä tuli mukana pieni strutsinpoikanen, pääsiäismunatyyppinen avattava muna sekä strutsin hiekkapesä. Pesästä on pakko antaa vähän kritiikkiä, vaikka suunnilleen tuolta ne voivat näyttääkin. Strutsin pesät ovat luonnossa paljon isompia kuin tämä, sillä niissä voi olla kerralla useita kymmeniä munia eli usean eri naaraan munat.

Poikanen on kevyttä, eri materiaalia kuin muut schleichit. Nähtäväksi jää, kuinka kestävää materiaali on käytössä. Muna on aika turha kapistus, sillä poikanen ei meinaa mahtua sen sisään. Muna on tosi tylsä, sillä siinä ei ole kuvioita, vaan se on lähes läpinäkyvä. Oikeasti strutsin munat ovat luonnonvalkoisia tai kellertäviä. Ehkä muna olisi hauska leikeissä?



Strutsinpoikanen on tosi söpö! Se on todella pieni verrattuna aiemmin ilmestyneeseen, tavalliseen schleich-strutsinpoikaseen. Se on myös pieni verrattuna mihin tahansa schleichiin, sillä strutsinpoikanen on kuoriutuessaan kanan kokoluokkaa (katso alimmainen kuva).



Gerbiilit ovat ihan söpöjä, mutta mielestäni ne eivät ole aivan oikeiden gerbiilien näköisiä. Kiva kuitenkin, että schleichiltä on julkaistu gerbiilejä, sillä niitä ei ole sarjassa ollut.
 Gerbiilien mukana tuli tuollainen ruohopuska. Kaipa se on hauskaa rekvisiittaa leikkeihin.





Olen pettynyt gerbiilien ulkonäköön, sillä niiden maalaus ei ole niin tarkkaa kuin voisi toivoa. Gerbiilit ovat myös samaa kevyttä materiaalia kuin strutsin poikanen, en tykkää :(



Gerbiilit ovat samassa, pienemmässä mittakaavassa kuin strutsinpoikanenkin. Hiireen verrattuna ne ovat hirmuisen pieniä, mutta pupuun verrattuna aikalailla oikeaa kokoluokkaa.



Kaikenkaikkiaan olen strutsinpesäsettiin tyytyväinen ja liitän sen todella mielelläni kokoelmaani:) Gerbiilit sen sijaan olivat pettymys, enkä ehkä olisi hankkinut niitä ollenkaan, jos olisi ollut mahdollista tutustua niihin näin tarkasti ennen hankintaa. On kuitenkin kiva saada lisää jyrsijöitä kokoelmaan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit(: Pyrin vastaamaan kaikille.
Voit myös ilminantaa tähän oman figuuri/schleichblogisi.