sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Ensimmäiset schleichini




Ensimmäiset schleichini, hankittu 2002-2012.
Kokoelma alkoi kasvaa vuonna 2013.

Schleichien keräily alkoi aloitettuani ratsastuksen, koska silloin innostuin ostelemaan heppoja ja leikkimään niillä ratsastuskoulua. Lelukeräily ja etenkin schleichkeräily alkoi kiinnostaa yläasteen lopulla (mutta silloin se oli noloa eikä sitä voinut tehdä julkisesti) ja uudestaan lukiossa. Yliopistossa tein ensimmäiset isommat schleich-hankintani ja siitä voisi ajatella keräilyn alkaneen kunnolla.



Kisu oli ihka ensimmäinen schleichini. Ostin sen lelukaupasta, sillä pyhät birmat olivat lähellä sydäntäni. En tuolloin tiennyt tai ymmärtänyt schleicheistä vielä mitään. Nyt kisu joutaisi myyntiin, jollei se olisi ensimmäinen schleichini, sillä en pidä sen naamasta. Schleich-kissojen naamat ovat usein pelottavia, vaikka birman nassu ei ole pahimmasta päästä.

Muitakin schleicejä meillä on lapsuudessani ollut, mutta ne on myyty kirpparilla muiden turhien lelujen ja romppeiden kanssa, koska kukaan ei tajunnut, että ne ovat samaa sarjaa kuin hevoset ja kissa.





























Nikodemus-vuonohevonen ja Jani-shetlanninponi
olivat ensimmäiset schleich-hevoseni.



Schleichit numero 4 ja 5.
Marsusta voisin kirjoittaa joskus myöhemmin lisää(:



Issikka oli kolmas schleich-heppani. Sen nimi oli muistaakseni Vekki. Ostin sen esiteini-ikäisenä, koska rakastuin ratsastusleirillä yhteen issikkaan, joka kylläkin oli paljon tummempi, melkein musta. Issikkavarsan ostin joskus myöhemmin, koska se oli niin söpö.



Ratsuponi oli mahdollisesti seitsemäs schleichini. Se on aika symppis, vaikka en pidäkään sen silmistä. Ostin tämän ponin, koska se muistutti vähän yhtä ratsastusleirillä ja yhtä leirikoulussa ollutta ponia.



Schleich-sonni ja byllylandin hevonen on ostettu ulkomaan matkalta vuonna 2008. Sonni tuli mulle hyllyyn heppojen kaveriksi ja heppa oli tuliainen siskolle.



Vielä kuva strutsista. Ostin sen lukioikäisenä. Tämähän on uros, koska se on musta-valkoinen. Harmaat/ruskeat ovat naaraita. Voi kuinka haluaisinkaan naarasstrutsin... Strutseihin palaan joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit(: Pyrin vastaamaan kaikille.
Voit myös ilminantaa tähän oman figuuri/schleichblogisi.